reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cassoulet

10 porcí

  • 600 g velkých bílých fazolí
  • 400 g krkovice
  • 250 g bůčku
  • 2 vykostěná kachní stehna
  • 250 g klobásky Toulouse
  • kachní sádlo
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • cca 6 stroužků česneku
  • 4 bobkové listy
  • 6 hřebíčků
  • 2 rajčata
  • 4 snítky tymiánu
  • voda nebo vývar
  • sůl
  • 50 ml Armagnacu
  • 2 hrsti strouhanky

Fazole přes noc namočíme.

Maso nakrájíme na větší kusy, opečeme na husím sádle a přidáme na silnější kolečka nakrájenou klobásu. Vše po opečení vyjmeme.

Na výpeku po mase opečeme nakrájenou mrkev a jednu cibuli nahrubo, osmahneme, přidáme česnek (asi 4 stroužky), bobkový list, scezené fazole, druhou celou cibuli propíchanou hřebíčky, nakrájená rajčata. Zalijeme vodou nebo vývarem, vrátíme maso s klobásou, osolíme, přidáme větvičku tymiánu, přiklopíme a vaříme asi 45 minut. Poté maso vyjmeme, fazole se zeleninou scedíme, vývar uchováme.

2 stroužky česneku utřeme se solí, přidáme do kachního sádla a vytřeme jím zapékací nádobu. Dno pokryjeme fazolemi se zeleninou, poté navrstvíme maso s klobásou, zalijeme vývarem, Armagnacem, zasypeme strouhankou. Zapékáme při 180 °C, po chvilkách, kdy se spéká strouhanka, krustu narušíme, takto podle tradice opakujeme šestkrát, po sedmé již necháme a podáváme.

Zdroj: Cassoulet; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1438-cassoulet/ [On-line 07.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.