reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřestový krém

Ingredience

  • 250 g bílého chřestu
  • 1 citron
  • 2 lžíce cukru
  • 5 plátků toastového chleba
  • 125 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany 31%
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Brambory

Chřest na polévku oloupejte po celé délce stonku a slupky dejte vařit. Asi po 10 minutách vývar sceďte a vložte do něj oloupaný chřest, citron, cukr, nakrájené brambory a plátky bílého chleba, který pohltí hořkost chřestu. Chřest vařte pár minut, aby byl na skus, a pak jej přendejte do ledové vody. Brambory uvařte doměkka.

Udělejte světlou jíšku s muškátovým oříškem. Zalijte ji chřestovým vývarem, přidejte brambory, nakrájený chřest a smetanu. Aspoň 5 minut povařte a vše rozmixujte.

Dokončení polévky

  • Hrst medvědího česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 bageta
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 4 křepelčí vejce
  • 1 vanička řeřichy zahradní

Polévku můžete hned jíst, nebo ji ještě zdokonalit. Medvědí česnek a olej rozmixujte na pastu. Část pasty smíchejte se strouhaným parmezánem, potřete jí rozkrojené bagety a dejte zapéct do trouby. Zbylou pastu dejte do polévky a promixujte.

Polévku na talíři můžete dozdobit také řeřichou, vinným octem a křepelčím vejcem.

Zdroj: Chřestový krém; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2696-chrestovy-krem/ [On-line 11.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.