reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí líčka na víně

Ingredience

  • hovězí líčka 1 kg
  • cibule 2 kusy
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 2 kusy
  • půl celeru 1 kus
  • červené víno 400 ml
  • sůl a pepř 1 špetka
  • voda dle potřeby 1 dávka
  • bobkový list 1 dávka
  • nové koření 1 dávka

na bramborovou kaši

  • brambory 1 kg
  • mléko 250 ml
  • ořech másla 1 kus
  • sůl 1 špetka

1. V papiňáku si na oleji s trochou másla orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Pak osolíme a opepříme. Zalijeme trochou vody a červeným vínem. Přidáme na menší kusy mrkev, celer, petržel a koření. (Já dávám vína raději méně než více – asi dvě skleničky.) Hrnec zavřeme a vaříme cca 40 minut. Jakmile je maso měkké, tak je vyjmeme a zeleninu s vývarem rozmixujeme. (Dávám hodně zeleniny, takže není potřeba zahušťovat.)

2. Na kaši si uvaříme brambory hodně doměkka. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidám máslo a teplé mléko. Rozmixujeme a osolíme.

Zdroj: Hovězí líčka na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-na-vine [On-line 28.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.