Ingredience
- hovězí líčka 1 kg
- cibule 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- petržel 2 kusy
- půl celeru 1 kus
- červené víno 400 ml
- sůl a pepř 1 špetka
- voda dle potřeby 1 dávka
- bobkový list 1 dávka
- nové koření 1 dávka
na bramborovou kaši
- brambory 1 kg
- mléko 250 ml
- ořech másla 1 kus
- sůl 1 špetka
1. V papiňáku si na oleji s trochou másla orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Pak osolíme a opepříme. Zalijeme trochou vody a červeným vínem. Přidáme na menší kusy mrkev, celer, petržel a koření. (Já dávám vína raději méně než více – asi dvě skleničky.) Hrnec zavřeme a vaříme cca 40 minut. Jakmile je maso měkké, tak je vyjmeme a zeleninu s vývarem rozmixujeme. (Dávám hodně zeleniny, takže není potřeba zahušťovat.)
2. Na kaši si uvaříme brambory hodně doměkka. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidám máslo a teplé mléko. Rozmixujeme a osolíme.
Zdroj: Hovězí líčka na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-na-vine [On-line 28.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář