reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová hrášková polévka

Ingredience

  • zelený mražený hrášek 400 g
  • masový vývar 1 l
  • cibule 1 kus
  • smetana 100 ml
  • mascarpone 1 lžíce
  • máslo 1 lžíce
  • sůl 2 lžičky
  • pepř 1 špetka
  • bageta na krutony 1 kus
  • šlehačka na porci na ozdobu 1 lžička
  • sušená šunka 50 g

Na másle si krátce orestujeme cibulku, přisypeme hrášek a přidáme lžičku cukru, který během restování lehce zkaramelizuje, čímž polévce dodá lahodnou chuť. Zelenkavý základ pak zalijeme vývarem a deset patnáct minut necháme provařit. Jakmile je zelenina měkká, mixujeme, ale ještě předtím přidáme do polévky kapku smetany a velkou lžíci mascarpone, která krém zahustí. Před podáváním přidáme trochu másla, orestovanou sušenou šunku a lžičku šlehačky na ozdobu. Podáváme s krutony.

Zdroj: Krémová hrášková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-hraskova-polevka-0 [On-line 20.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.