Ingredience
Knedlík:
- 5-7 housek,
- 200 ml mléka,
- 2-3 vejce,
- zelená petržel
- hrubá mouka dle potřeby
- sůl, pepř
Červené zelí:
- 1 větší sklenice červeného zelí,
- olej nebo lžíce sádla,
- cukr dle chuti,
- 1 cibule,
- kmín,
- 1 bobkový list,
- sůl
Pečená krkovička:
- 5 plátků vepřové krkovice,
- 1-2 cibule,
- 3 stroužky česneku,
- olej,
- drcený kmín,
- troška grilovacího koření,
- pepř a sůl
1. Knedlík: Housky nakrájíme na kostičky a necháme chvilku proschnout. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků si se špetkou soli ušleháme pevný sníh. K houskám přidáme mléko, sůl, pepř, pokrájenou zelenou petržel, žloutky a promícháme, v případě potřeby přidáme hrst mouky. Na závěr přidáme sníh ušlehaný z bílků a lehce promícháme. Z hmoty tvarujeme knedlíky, které vaříme v kuchyňské folii.
2. Červené sterilované zelí vyklopíme ze sklenice a trochu překrájíme. Na omastku orestujeme cibuli, přidáme zelí a chvíli podusíme, až je zelí měkké a bez tekutiny. Dochutíme, dosladíme, okyselíme dle vlastní chuti.
3. Plátky vepřové krkovice rozklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, chvilku podusíme a měkké maso vyjmeme. Na pánvi orestujeme cibuli do hněda, vrátíme maso, dochutíme kořením a česnekem a podáváme s přílohami.
Zdroj: Pečená krkovička, karlovarský knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovicka-karlovarsky-knedlik [On-line 04.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář