Ingerdience:
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 50 g cukru,
- 250ml vlažného mléka
- 75g másla,
- špetka soli
- 1 celé vejce
- kůra nastrouhaná z 1 citronu
Náplň:
- 1 vanilkový pudink,
- 2 polévkové lžíce cukru,
- 300 ml mléka
ovoce:
- čerstvé meruňky,
- jahody,
- borůvky atd. (dle chuti a sezony)
- moučkový cukr na posypku
Z mouky, mléka, droždí, vejce a cukru si uděláme v domácí pekárně těsto. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku. Ten rozkrájíme na stejně velká kolečka, která rozložíme je na plech a v každém uděláme důlek. Sem umístíme pudink, který jsme si připravili podle návodu, a navrch ovoce. Koláčky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů maximálně půl hodiny. Ještě teplé pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s kávou.
Zdroj: Kynuté ovocné koláčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kynute-ovocne-kolacky [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář