reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dva druhy masa na grilu

Ingredience:

  •  5 plátků vepřové krkovice,
  • 5 kuřecích stehenních řízků,
  • olivový olej,
  • čerstvé bylinky (viz níže):
  • tymián,
  • rozmarýn,
  • oregano,
  • šalvěj,
  • grilovací koření s bylinkami,
  • pepř,
  • hrubá sůl.

Bramborový špíz:

  • malé brambůrky,
  • 150 g anglické slaniny,
  • malé cibulky nebo čtvrtky cibule,
  • rozmarýnová sůl,
  • alobal

Chřestová omáčka:

  • svazek zeleného chřestu,
  • 50 g slaniny,
  • 1 smetana (30%),
  • 50 g parmezánu

1. Krkovici naklepeme, osolíme,opepříme, vetřeme bylinkový olej a necháme nejméně hodinu uležet v marinádě. Grilujeme na rozpáleném grilu.

2. Kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření, česnek a čerstvé bylinky a olej. Necháme hodinu odležet. Potom grilujeme na rozpáleném grilu.

3. Očištěné brambůrky i se slupkou střídavě napichujeme s cibulkou a kousky slaniny na špejle a nakonec posypeme rozmarýnovou solí. Zabalíme do alobalu a dáme péct na půl hodiny na rozpálený gril.

3. Slaninu nakrájíme na kousky a orestujeme. Přidáme oloupaný a na kousky nakrájený chřest a dál zprudka orestujeme. Potom zalijeme smetanou s nastrouhaným parmezánem. Dochutíme solí a pepřem a necháme povařit a zredukovat na hustší omáčku.

Zdroj: Dva druhy masa na grilu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dva-druhy-masa-na-grilu [On-line 05.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.