reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný jehněčí a kuřecí plátek

Ingredience:

  • 500 g jehněčího masa z kýty,
  • 5 kuřecích stehenních řízků.
  • 3 větší cibule,
  • 5 velkých brambor,
  • 150 g fety,
  • 100 g sýru cottage nebo nivy,
  • pokrájená pažitka,
  • 5 snítek čerstvého rozmarýnu
  • Marináda na kuřecí maso:
  • 250 ml olivového oleje,
  • bazalka,
  • rozmarýn,
  • drcené nové koření,
  • mletý zázvor
  • sůl

Marináda na jehněčí maso:

  • citronová šťáva,
  • špetka cukru,
  • drcený pepř,
  • nové koření,
  • špetka chilli,
  • 4 stroužky lisovaného česneku,
  • olivový olej,
  • sůl

Grilovaná zelenina:

  • 1 větší cuketa nebo 2 malé
  • 1 lilek
  • 1 cibule
  • 3 různobarevné papriky
  • olivový olej,
  • sůl

1.Nejprve si připravíme obě marinády. Plátky masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, vložíme do marinády na 24 hodin a zakryté dáme do chladu.

2. Při přípravě maso vložíme na rozpálený gril, kde pečeme pod poklicí asi čtyři z každé strany a pak znovu potřeme marinádou. Při nepřízni počasí pečeme maso v rozpálené troubě v přikrytém pekáčicca 25 minut a průběžně poléváme výpekem. Před pečením dáme pod maso cibuli na silnější plátky a podlijeme je vodou nebo vývarem. Čtvrt hodiny pečeme při teplotě 150°C a na posledních deset minut teplotu zvýšíme na 210 stupňů.

3. Grilovaná zelenina: Papriky podélně rozpůlíme a očistíme, lilek a cuketu pokrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Osolíme, ochutíme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme pod víkem doměkka na alobalové grilovací misce 4. Pečené brambory: Necháme je ve slupce aomyjeme, lžicí vydlábneme otvor na náplň ze sýrů a rozmarýnu, pomažeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme pod víkem grilu 15-20 minut (do alobalu propíchneme dírky pro přístup kouře a únik páry). Podáváme na předehřátých talířích – maso a přílohy zvlášť.

Zdroj: Marinovaný jehněčí a kuřecí plátek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovany-jehneci-kureci-platek [On-line 09.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.