Ingredience:
- 500 g jehněčího masa z kýty,
- 5 kuřecích stehenních řízků.
- 3 větší cibule,
- 5 velkých brambor,
- 150 g fety,
- 100 g sýru cottage nebo nivy,
- pokrájená pažitka,
- 5 snítek čerstvého rozmarýnu
- Marináda na kuřecí maso:
- 250 ml olivového oleje,
- bazalka,
- rozmarýn,
- drcené nové koření,
- mletý zázvor
- sůl
Marináda na jehněčí maso:
- citronová šťáva,
- špetka cukru,
- drcený pepř,
- nové koření,
- špetka chilli,
- 4 stroužky lisovaného česneku,
- olivový olej,
- sůl
Grilovaná zelenina:
- 1 větší cuketa nebo 2 malé
- 1 lilek
- 1 cibule
- 3 různobarevné papriky
- olivový olej,
- sůl
1.Nejprve si připravíme obě marinády. Plátky masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, vložíme do marinády na 24 hodin a zakryté dáme do chladu.
2. Při přípravě maso vložíme na rozpálený gril, kde pečeme pod poklicí asi čtyři z každé strany a pak znovu potřeme marinádou. Při nepřízni počasí pečeme maso v rozpálené troubě v přikrytém pekáčicca 25 minut a průběžně poléváme výpekem. Před pečením dáme pod maso cibuli na silnější plátky a podlijeme je vodou nebo vývarem. Čtvrt hodiny pečeme při teplotě 150°C a na posledních deset minut teplotu zvýšíme na 210 stupňů.
3. Grilovaná zelenina: Papriky podélně rozpůlíme a očistíme, lilek a cuketu pokrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Osolíme, ochutíme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme pod víkem doměkka na alobalové grilovací misce 4. Pečené brambory: Necháme je ve slupce aomyjeme, lžicí vydlábneme otvor na náplň ze sýrů a rozmarýnu, pomažeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme pod víkem grilu 15-20 minut (do alobalu propíchneme dírky pro přístup kouře a únik páry). Podáváme na předehřátých talířích – maso a přílohy zvlášť.
Zdroj: Marinovaný jehněčí a kuřecí plátek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovany-jehneci-kureci-platek [On-line 09.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář