Ingredience
- 600 g kuřecích prsou
- Mořská sůl
- Olivový olej
Na obalování:
- 100 ml smetany
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- Kukuřičné lupínky nebo strouhanka a plátky mandlí
Na dip:
- 200 g cottage sýra
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- 30 g hráškových výhonků
- Mořská sůl
- Drcený pepř
Na ozdobu:
- Cherry rajčátka
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, ze smetany, vejce a mouky vytvoříme těstíčko. Plátky masa osolíme, část obalíme v těstíčku a kukuřičných lupíncích, druhou část v těstíčku a strouhance smíchané s mandlemi.
Řízečky osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova a necháme je okapat na papírové utěrce.
Dip smícháme ze sýru cottage, nasekaných hráškových výhonků, dijonské hořčice, olivového oleje, soli a pepře.
Řízečky podáváme s dijonským dipem a cherry rajčátky.
Zdroj: Kuřecí řízečky v křupavém obalu s dijonským dipem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2868-kureci-rizecky-v-krupavem-obalu-s-dijonskym-dipem/ [On-line 26.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář