Suroviny:
- 1 větší cibule
- 500 g růžičkové kapusty
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř, chilli
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce dobré hořčice
1) Na másle si zpěníme cibuli nakrájenou najemno, přidáme očištěné kapustičky překrájené na půlky, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli a muškátový oříšek, med a hořčici, a dusíme doměkka (doba záleží na velikosti, ale obecně se dá říct že by neměla být delší než 10 minut, protože pak by kapustičky snadno ztratily barvu a pevnost).
2) Uzenou pečínku servírujeme společně s kapustičkami , zdobíme vypečenou cibulkou.
Zdroj: Kapustičky; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-z-1-dilu-karoliny-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 27.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář