reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kyselo z Krkonoš

Suroviny:

  • 250 g celozrnné pšeničné nebo žitné mouky
  • 250 ml teplé vody
  • 50 g sušených hříbků
  • 400 g brambor
  • 4 vejce
  • cibule
  • máslo
  • kmín, sůl, pepř
  • pažitka

Chlebový kvásek připravíme jednoduchým způsobem. Mouku dobře smícháme s teplou vodou a necháme pod utěrkou na teplém místě alespoň 24 hodin, nejlépe 48 hodin stát. Do jiné nádoby nalijeme půl litru studené vody a do ní den před vařením namočíme houby a kmín.

Vodu z hub (i s houbami) zavaříme asi 10 minut.

Chlebový kvásek postupně zašleháváme do houbového vývaru a necháme společně 20-30 minut provařit.

Oloupané brambory uvaříme do měkka a poté přidáme do polévky.

Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku do sklovata, přilijeme rozmíchaná vejce a připravíme míchaná vajíčka, nakonec přidáme pažitku. Míchaná vejce vložíme do předehřátých talířů společně s překrájenými bramborami a zalijeme horkou polévkou.

Zdroj: Kyselo z Krkonoš; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-ze-2-dilu [On-line 29.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.