Ingredience:
- kysaná smetana 850 g
- moučkový cukr 150 g
- ananasový kompot
- smetana ke šlehání + ztužovač
- zmrzlina 0,5 kg
- karlovarské trojhránky 2 balení
- kakao
- čokoláda
Kysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem, rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu obarvíme kakaem. Vyšleháme smetanu na šlehačku. Nastrouháme sušenky a smícháme s tmavou polovinou kysané smetany. Servírovací misky položíme na pracovní plochu a dospod dáme kousky ananasu, pokračujeme tmavou částí krému se sušenkami, na ni vrstvíme světlou část krému. Poté dámenavrch kopeček vanilkové zmrzliny a šlehačku, ozdobíme strouhanou čokoládou a trojúhelníkem karlovarské oplatky.
Zdroj: Karlovarská sladká miska; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/karlovarska-sladka-miska [On-line 10.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář