Ingredience:
- 750 g panenky
- houby
- smetana na vaření
- bylinky
- sůl, pepř
- brambory
- karotka
- cibule
- olivový olej
- mléko popřípadě smetana
- másla
Kaše: brambory a mrkev uvaříme, rozšťoucháme, přidáme orestovanou cibuli a česnek, smetanu a máslo. Osolíme a dochutíme.
Panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Maso restujeme na pánvi asi 4 minuty z každé strany.
Omáčka: v hrnci orestujeme cibulku, přidáme houby a orestujeme. Zalijeme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
Maso podáváme přelité houbovou omáčkou a s kaší.
Zdroj: Medailonky s hříbkovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-s-hribkovym-prelivem [On-line 31.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář