reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr marinovaný v ryzlinku

Suroviny :

  • 400 ml suchého ryzlinku
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 4 lžičky soli
  • 6 kuliček pepře
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • asi 500 g pečeného kapra
  • 1/2 červené papriky
  • 3 plátky citronu
  • 1 červená cibule
  • pár snítek čerstvého tymiánu

Víno s octem, cukrem, solí a pepřem nechte přejít varem v malém hrnci.

Pak do svařené tekutiny vmíchejte hořčici. Připravenou marinádu nechte vychladnout.

Z pečeného kapra sloupněte kůži a pečlivě odstraňte kosti. Do větších zavařovacích sklenic vkládejte větší kusy kapřího masa, proužky papriky, citron, cibuli nakrájenou na kolečka a tymián – střídejte je, dokud sklenici nenaplníte. Potom zalijte marinádou až po okraj a dejte na dva dny rozležet do chladničky.

Chcete-li, aby byl marinovaný kapr trochu ostřejší, stačí přidat do sklenice čerstvé chilli papričky.

Zdroj: Kapr marinovaný v ryzlinku; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/sobotni-recepty-z-karolininy-domaci-kucharky?special=773951  [On-line 30.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.