reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bombáč, hranolky s domácí majonézou

Suroviny

  • mleté maso (krůtí a vepřové) 1,5 kg
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • sójová omáčka
  • hořčice
  • kečup
  • vejce 1-2 ks

Na burger:

  • hamburgerová sezamová bulka 10 ks
  • ledový salát 1 ks
  • kyselé okurky
  • majonéza
  • kečup
  • hořčice
  • paprika kapie 2 ks
  • čedar 10 plátků
  • bazalkové pesto
  • kus cibule
  • olivový olej

Na hranolky:

  • brambory 1,2 kg
  • celer
  • sůl
  • olej

Na majonézu:

  • majonéza 350 ml
  • kyselé okurky
  • lák z kyselých okurek
  • kus cibule
  • sůl

Na majonézu s bazalkovým pestem:

  • majonéza 250 ml
  • bazalkové pesto

 

Maso: Mleté krůtí a vepřově maso smícháme se všemi ingrediencemi, přidáme lžíci hořčice a kečupu, nakonec vajíčko. Poté si uděláme masové placky a uprostřed uděláme důlek, aby se maso při smažení moc nezvedlo. Maso necháme na půl hodinky až hodinu uležet v lednici. Před dokončováním burgeru osmažíme maso na rozpálené pánvi z obou stran a nakonec na něj na pár vteřin položíme plátek sýru čedar. Po osmažení masa na burgery ho uložíme tak, aby zůstalo co nejdéle teplé.

Hamburger: Rozkrojíme bulky napůl a vnitřní strany pomažeme olivovým olejem a lehce opečeme. Poté spodní část natřeme majonézou. Položíme listy ledového salátu, pak maso a dozdobíme nakládanou okurkou, rajčetem a paprikou a opravdu malým kouskem nadrobno nakrájené cibule. Dětem můžeme udělat variantu bez zeleniny, kterou například nemají v oblibě.

Hranolky: Brambory a celer nakrájíme na hranolky, omyjeme a důkladně osušíme v papírové utěrce. Na rozpálenou pánev nalijeme olej a vložíme postupně všechny hranolky a orestujeme dozlatova. Po vyndání hranolky důkladně vysušíme v papírových utěrkách a nakonec osolíme.

Majonéza: Cca 2–3 kyselé okurky nastrouháme do misky, přidáme majonézu, kousek najemno nekrájené cibule a zalijeme lákem z okurek. Důkladně zamícháme a osolíme.

Bazalková majnéza: V misce smícháme obě ingredience dohromady. Servírujeme na talíři, hranolky můžeme dát zvlášť nebo do papírových kornoutků vedle s majonézou.

Zdroj: Bombáč, hranolky s domácí majonézou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bombac-hranolky-s-domaci-majonezou  [On-line 06.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.