reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčatový tataráček, Crostini s parmskou šunkkou

Suroviny
Na tataráček:

  • rajčata 5 ks
  • černé olivy 20 ks
  • šalotka 1 ks
  • bazalka 10 lístků
  • balzamiková redukce

Na crostini:

  • italské pečivo (např. ciabatta) 5 plátků
  • parmská šunka 10 plátků
  • rukola
  • olivový olej
  • balzamiková redukce
  • parmazánové hobliny

Tataráček: rajčata rozkrojíme na měsíčky, vyřízneme měkkou část a vyhodíme (případně použijeme např. na gazpacho),tvrdou nakrájíme na co nejmenší kostičky, smícháme s nakrájenými olivami, šalotkou (najemno) a bazalkou. Podávání: Do kulatého tvořítka dáme vytvořenou směs, posolíme a popepříme, poklademe mozzarellou (nejlépe bůvolí) na tenčí plátky, opět osolíme, zakápneme balzamikovou redukcí a ozdobíme bazalkou.

Crostini: ciabattu nakrájíme na plátky, lehce potřeme olivovým olejem a opečeme na rozpálené pánvi/grilu do křupava. Ozdobíme šunkou a rukolou, můžeme zakápnout bazamikovou redukcí a ozdobit parmazánovými hoblinkami.

Zdroj: Rajčatový tataráček, Crostini s parmskou šunkkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatovy-tataracek-crostini-s-parmskou-sunkkou  [On-line 12.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.