reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filírovaná vepřová panenka, parmazánové risotto

Suroviny

  • panenka v celku 2 ks
  • kulatozrnná rýže 400 g
  • šalotka 5 ks
  • máslo 150 g
  • suché bílé víno 200 ml
  • strouhaný parmazán 6 lžic
  • mořská sůl dle chuti
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • olivový olej/ máslo na smažení
  • míchaný salát (frisée, rukola, polníček atd.)

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a na mírném ohni ji zpěníme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Zalijeme vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol, a poté přidáváme vývar po malých částech (cca 1 sběračka). Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podlijeme vždy, když se tekutina téměř vyvaří.

Poté stáhneme z plotny, přidáme kousek másla, parmazán, osolíme podle potřeby a smícháme dohromady. Risotto bude díky sýru krémovité.

Panenku potřenou olivovým olejem si na grilovací pánvi zatáhneme ze všech stran a dáme dopéct do trouby (na 200stupňů) cca na 10 minut. Poté ji vytáhneme, vložíme do připravené lázně z olivového oleje a případně čerstvých bylinek (tymián, petrželka) a necháme 5 minut odpočívat. Poté nakrájíme – filírujeme– a podáváme společně s risottem a salátkem (který ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem).

Zdroj: Filírovaná vepřová panenka, parmazánové risotto; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/filirovana-veprova-panenka-parmazanove-risotto  [On-line 12.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.