reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta přelitá horkým karamelem

Suroviny
Panna Cotta:

  • smetana 1 l
  • želatina 6 plátků
  • cukr krupice 5 lžic
  • vanilkový lusk (semínka z vnitřku)

Karamel:

  • cukr krupice 12 lžic
  • voda 4 lžíce
  • smetana 4 lžíce

Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních. Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet.

Karamel: Cukr s vodou zahříváme, až se rozpustí, přidáme smetanu a vaříme, dokud nám nevznikne světle hnědá, táhnoucí se (ne moc) hmota. Podáváme v hlubokém talíři a karamelem přeléváme přímo před hostem.

Zdroj: Panna cotta přelitá horkým karamelem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-prelita-horkym-karamelem  [On-line 12.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.