Potřebujeme:
- 1,2 kg vepřové kýty seříznuté do velkého řízku
- 125 g másla
- 4 oloupaná vejce natvrdo
- 100 g krájené dušené vepřové šunky
- kmín
- sůl
- kuchařský provázek
Velký vepřový řízek naklepejte na tloušťku maximálně 1 cm, osolte, hodně okmínujte a na řízek rozložte plátky šunky. Vajíčkům seřízněte špičky, aby se dala snadno přitisknout k sobě a položte je na kraj řízku. Zaviňte roládu a ovažte ji provázkem. Zvrchu ji posolte a dobře pokmínujte, vložte do pečenky, podlijte vodou a přidejte plátky másla. Pečte hodinu a půl. Po půlhodině je třeba roládu pootočit a případně podlít. Po upečení ji zabalte do alobalu a nechte odpočívat.
Zdroj: Vepřové roláda s vejcem; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/rychla-a-chutna-veprova-rolada-s-vejcem.html [On-line 14.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář