reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Višňové tiramisu

Suroviny:

  • cca 400 ml sklenice višní v rumu
  • 250 g dlouhých cukrářských piškotů
  • šálek silné kávy – asi 150 ml
  • 250 g mascarpone
  • 200 g kysané smetany
  • 200 g smetany na šlehání
  • 60 g moučkového cukru
  • kakao holandského typu na poprášení

Připravte si hezkou porcelánovou nebo skleněnou nádobu nejlépe s obdélníkovým dnem a s dostatečnou výškou.

Slijte višně a nechte je okapat v cedníku. Pokud nejsou vypeckované, vypeckujte je.

Rum uschovejte ve sklenici.

V míse rozmíchejte kysanou smetanu s cukrem a lehce metličkou vmíchejte mascarpone. Nakonec přidejte ušlehanou smetanu.

Do ploché misky dejte kávu a rum z višní dle chuti. Postupně jeden po druhém smočte z obou stran v kávě s rumem piškoty a pokládejte je vedle sebe na dno připravené nádoby, tak aby jste vyložili její dno zhruba polovinou piškotů. Zbylé budou na druhé patro.

Na vrstvu piškotů v nádobě natřete polovinu krému, tak aby krém byl rovnoměrně rozetřený. Neroztírejte krém až k okrajům misky, nechte boky tiramisu „neomítnuté“.

Vrstvu krému posázejte višněmi – musí být dobře okapané.

Pak pokračujte zbytkem piškotů, které opět namočíte v kávě s rumem a ně v další vrstvě rozetřete zbylý krém.

Tiramisu dejte na noc do chladničky, aby mohlo dobře ztuhnout a chutě se proležely. Před podáváním poprašte přes sítko kakaem a nechte ho ještě chvíli zvlhnout.

Zdroj: Višňové tiramisu; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-s-vuni-leta-od-karoliny-domaci-kucharky  [On-line 28.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.