Potřebujeme:
- 500 g uvařeného a oloupaného uzeného vepřového jazyka
- 2 pomeranče
- 1 dl bílého vína
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíci medu
- 1 lžičku strouhaného zázvoru
- špetku chilli
- špetku tlučeného badyánu
- sůl
V rendlíku na olivovém oleji osmahneme rajský protlak a zalijeme pomerančovou šťávou smíchanou s vínem, medem, sójovou omáčkou a lžičkou nastrouhané pomerančové kůry. Přidáme koření, drobně nasekaný česnek, tenké kroužky nakrájené feferonky a strouhaný zázvor. Krátce povaříme. Oloupaný vařený jazyk nakrájíme na co nejtenčí plátky, přidáme do rendlíku a ještě chvíli dusíme. Hotový salát necháme v lednici odpočinout asi 2-3 hodiny, ale spolehlivě vydrží i dva dny.
Zdroj: Pikantní salát z vepřového jazyka; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/pikantni-hubaty-salat-z-veproveho-jazyka.html [On-line 12.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář