Suroviny
na první předkrm:
- vepřový bůček 600 g
- med 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- sójová omáčka 2 lžíce
- olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- chléb k podávání 1 dávka
na druhý předkrm:
- čerstvé těstoviny tagliatelle 1 balení
- žloutek 3 kusy
- olivový olej 100 ml
- čerstvá bazalka 1 hrst
- nastrouhaný parmazán 2 lžíce
- šťáva z půlky citronu 1 dávka
- citronová kůra 1 dávka
Bůček omyjeme a kůži prořežeme. Osolíme, opepříme a přes noc naložíme do marinády. Tu připravíme z prolisovaného česneku, sójové omáčky, medu a oleje. Naložené maso druhý den už jen vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny.
Na omáčku na těstoviny v míse rozmícháme žloutky, nasekanou bazalku, parmazán, olej, šťávu z půlky citronu a citronovou kůru. Ve vroucí osolené vodě uvaříme čerstvé nudle – stačí tři minuty. Po uvaření scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Na tagliatelle můžeme ještě nastrouhat parmazán.
Zdroj: Pečený bůček na medu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-bucek-na-medu-0 [On-line 24.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář