Suroviny
Dip z červené řepy:
- červená řepa 3 ks
- pepř
- kyselá okurka 3 ks
- sůl
- pepř
- šťáva z 1 citronu
- olej 4 lžíce
- extra panenský olivový olej 4 lžíce
- jablečný ocet 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
Vejce:
- vejce 4 ks
- strouhaný kokos 1/2 hrnku
- paprika na ozdobu
- sůl
Dip: Celou řepu zabalíme do alobalu. Pečeme 60 až 90 minut podle velikosti řepy na 200°C.Vytáhneme, rozbalíme a necháme zchladit. Poté oloupeme a nakrájíme.Řepu rozmixujeme s okurkami na pastu, dochutíme citronovou šťávou, octem, česnekem, solí a pepřem. Konzistenci pasty dosáhneme přidáním olivového oleje půl na půl. Necháme vychladit v ledničce.
Vejce: Oddělíme žloutky od bílků a necháme je ve skořápkách. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Postupně do něj zapracujeme kokos a špetku soli. Pečicí papír lehce potřeme máslem.Uděláme čtyři malé bochánky a lžičkou uprostřed vytvarujeme důlek pro žloutek. Pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut, až má bílek nádherně zlatou barvu. Při servírování posypeme paprikou a přidáme dip z červené řepy.
Zdroj: Nafouklé kokosové vejce s rudým dipem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nafoukle-kokosove-vejce-s-rudym-dipem [On-line 05.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář