reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z pečených rajčat

Suroviny

  • zralá rajčata 4 ks
  • cibule 2 ks
  • česnek 4 stroužky
  • cherry rajčátka 8 ks
  • kuřecí vývar 1 l
  • rajčatový protlak 250 ml
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • hrášek na ozdobu
  • kukuřice na ozdobu

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semínka. Cibule nakrájíme na střední proužky. Česnek oloupeme a vložíme do rajčat, aby se nespálil. Vše dáme na vymaštěný plech nebo do remosky, osolíme, opepříme a dáme péct na čtyřicet minut do trouby na 180°C, dokud rajčata nezmenší objem asi na polovinu. Necháme vychladnout.

Zahřejeme vývar a přidáme k němu rajčatový protlak. Přidáme pečenou zeleninu a vaříme na mírném ohni deset minut. Tyčovým mixérem rozmixujeme, případně dochutíme solí a pepřem.Při podávání dozdobíme hráškem, kukuřicí a lístky čerstvé bazalky.

Zdroj: Polévka z pečených rajčat; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-pecenych-rajcat  [On-line 05.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.