reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí odlehčený hovězí hamburger

Suroviny

  • oblíbený dresink

Žemle:

  • sůl 1 lžička
  • hladká mouka 680 g
  • cukr 2 lžičky
  • droždí 40 g
  • mléko 200 ml
  • máslo 2 lžíce

Burger:

  • kvalitní hovězí maso 300 g
  • šmakoun 100 g
  • zelenina na oblohu
  • sezamová semínka
  • oblíbené koření

Žemle: máslo si rozpustíme. Do mísy rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny plus 200 ml teplé vody. Necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na malé žemle, které naskládáme na plech a necháme ještě kynout. Vykynuté pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme při 200°C zhruba 15 minut.

Kvalitní hovězí maso pomeleme, smícháme s cibulí, šmakounem a kořením a opečeme na střední stupeň propečení na pánvi, grilu nebo v troubě.

Houstičky po upečení rozřízneme, naplníme, obložíme a můžeme podávat s dipem.

Zdroj: Domácí odlehčený hovězí hamburger; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-odlehceny-hovezi-hamburger  [On-line 19.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.