reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová bylinková kýta, šťouchané

Suroviny

  • cuketa 1 ks
  • cibule 1 ks
  • olivový olej
  • kýta 1 kg
  • bylinky (tymián, rozmarýn, oregano)
  • česnek
  • červená paprika 1 ks
  • grilovací koření
  • sůl
  • pepř
  • brambory 1 kg
  • máslo
  • pažitka
  • mrkev 1 ks

Plátky vepřové kýty naložíme přes noc do bylinek, koření a olivového oleje a dáme rozležet do lednice.

Na druhý den maso prudce osmažíme ze všech stran na pánvi a po zatáhnutí je vložíme do zapékací mísy s víkem a dáme péct do předehřáté trouby na cca 120 stupňů na zhruba hodinu.

Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory. Měkké brambory rozšťoucháme s máslem a pažitkou.

Nakonec si připravíme pečenou zeleninu. Mrkev, cuketu a papriku si nakrájíme třeba na proužky, které pokapeme olivovým olejem, a přidáme do trouby ke konci pečení k masu. Podáváme s dipem.

Zdroj: Vepřová bylinková kýta, šťouchané; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-bylinkova-kyta-stouchane  [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.