reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Pařížský sen s jahodami

Suroviny

  • čerstvé jahody
  • kypřicí prášek 1 sáček
  • vanilkový cukr 1 sáček

Těsto:

  • polohrubá mouka 2 hrnky
  • cukr krupice 1 hrnek
  • mléko 1 hrnek
  • vejce 1 ks
  • lístky máty
  • olej 1/2 hrnku
  • kakao

Krém:

  • máslo 1 ks
  • Salko 1 ks
  • holandské kakao

Na ozdobu:

  • smetana na šlehání 1 ks
  • ztužovač šlehačky

Všechny ingredience na těsto smícháme, vlijeme do máslem vytřené a moukou vysypané dortové formy a dáme péct na cca 160 stupňů do trouby na zhruba 30 minut.Po upečení necháme korpus vychladnout.Mezitím si připravíme krém smícháním všech surovin a dáme jej ztuhnout do lednice.

Po vychladnutí korpus napříč rozpůlíme: nejprve potřeme spodní díl korpusu, na něj vrstvíme jahody, přiklopíme druhým dílem korpusu a po celém povrchu moučníku ještě natřeme krém. Navrch dortu uděláme tvořítkem „pucky“ ze zbytku krému a celý výtvor dozdobíme jahodami, šlehačkou a mátou.

Zdroj: Pařížský sen s jahodami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parizsky-sen-s-jahodami  [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.