Suroviny
- sladkokyselá thajská omáčka
- olivový olej
- jarní cibulka
- špecle 1 balení
- kedlubna 2 ks
- sůl
- česnek dle chuti
- cherry rajčátka
- pepř
- kurkuma
- ocet
- vepřová panenka
- rukola
Kedlubnové zelí: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny. Podusíme do měkka. Osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a trochu octa.
Špecle (sušené nebo čerstvé) uvaříme a smícháme s podušenými kedlubnami. Můžeme přidat trochu thajské omáčky (máme-li rádi pikantní chutě).
Medailonky z panenky si dopředu naložíme do oleje a česneku. Na pánvi pak opékáme z každé strany maximálně tři minuty, opepříme a osolíme. Vyndáme z pánve, přendáme do vhodné nádoby a na chvíli můžeme dát do vyhřáté trouby odpočinout a dojít. Na talíř servírujeme doprostřed špecle se zelím, na ně dáme vrstvu rukoly, nahoru medailonky a rajčátka na dozdobení.
Zdroj: Vepřo-špeclo-zelo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vepro-speclo-zelo [On-line 26.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář