reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřo-špeclo-zelo

Suroviny

  • sladkokyselá thajská omáčka
  • olivový olej
  • jarní cibulka
  • špecle 1 balení
  • kedlubna 2 ks
  • sůl
  • česnek dle chuti
  • cherry rajčátka
  • pepř
  • kurkuma
  • ocet
  • vepřová panenka
  • rukola

Kedlubnové zelí: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny. Podusíme do měkka. Osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a trochu octa.

Špecle (sušené nebo čerstvé) uvaříme a smícháme s podušenými kedlubnami. Můžeme přidat trochu thajské omáčky (máme-li rádi pikantní chutě).

Medailonky z panenky si dopředu naložíme do oleje a česneku. Na pánvi pak opékáme z každé strany maximálně tři minuty, opepříme a osolíme. Vyndáme z pánve, přendáme do vhodné nádoby a na chvíli můžeme dát do vyhřáté trouby odpočinout a dojít. Na talíř servírujeme doprostřed špecle se zelím, na ně dáme vrstvu rukoly, nahoru medailonky a rajčátka na dozdobení.

Zdroj: Vepřo-špeclo-zelo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vepro-speclo-zelo  [On-line 26.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.