reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Podkrkonošské sejkory se švestkovou omáčkou

4 porce

  • 800 g brambor uvařených ve slupce
  • 50 g sušených švestek
  • 1 vejce
  • sůl
  • asi 200 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce mléka
  • mletý pepř
  • sádlo na opékání

Brambory uvaříme den předem.

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, smícháme s na nudličky nakrájenými švestkami, vejcem, asi 2 lžičkami soli, polohrubou moukou, mlékem a mletým pepřem.

Vše zpracujeme v těsto, které má mít hustotu mezi těstem na bramborové knedlíky a bramborák.

V pánvi rozpustíme sádlo a pomocí lžíce tvarujeme placky a opékáme z obou stran.

Sejkory podáváme se švestkovou omáčkou.

Švestková omáčka

  • 1 lžíce sádla
  • 10 sušených švestek
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžíce švestkových povidel

Na lžíci sádla opečeme sušené švestky, když se rozvoní, podlijeme je vínem, necháme zredukovat, vmícháme švestková povidla, krátce povaříme a servírujeme.

Zdroj: Podkrkonošské sejkory se švestkovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1626-podkrkonosske-sejkory-se-svestkovou-omackou/  [On-line 03.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.