Suroviny:
- 500 g vařených telecích drštěk
- majoránka, sůl, pepř
- majonéza
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 50g slaniny
- 1,5 cibule
- citron na ozdobu
- hladká mouka, vejce, strouhanka (trojobal)
- nakládané houby na kyselo
- 4-5 vařených brambor
- olej
- plochá petržel
Dršťky nakrájíme na větší kousky. Do hladké mouky přidáme majoránku a porce drštěk obalíme v trojobalu. Usmažíme na oleji.
Uvařené a oloupané brambory pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, 2 lžíce hořčice, houby i s trochou nálevu, majonézu, promícháme.
Opečeme slaninu a přidáme do salátu. Posypeme sekanou petrželí.
Zdroj: SMAŽENÉ DRŠŤKY S BRAMBOROVO-HOUBOVÝM SALÁTEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 14.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář