reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s pečeným bramborem, špenátem a sýrovou omáčkou

Suroviny

  • vepřová panenka 1 kg
  • brambory 750 g
  • mražený sekaný špenát 800 g
  • sýr Niva 250 g
  • mléko 500 ml
  • máslo 50 g
  • hladká mouka 25 g
  • smetana na vaření 100 ml
  • česnek 4 stroužky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • grilovací koření
  • sádlo

Brambory umyjeme, nakrájíme na středně silná kolečka, vyskládáme do pekáče, aby se nepřekrývaly, a dáme péct na 200°C.Po čtvrt hodině je okořeníme pomocí olivového oleje a směsi grilovacího koření. Pečeme dál, dokud nezměknou a nezezlátnou.

Špenát necháme rozpouštět v kastrolu při mírné teplotě. Když je tekutý, přidáme česnek a vlijeme smetanu smíchanou s moukou. Mícháme do zhoustnutí a dochutíme.

Sýrová omáčka: v hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Přilijeme chladné mléko a mícháme metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Pak přidáváme po menších kouskách (nebo nastrouhaný) sýr a stále mícháme, dokud není omáčka hladká. Osolíme, opepříme a nastrouhámetrošku muškátového oříšku.

Panenku si nakrájíme na medailónky, které naklepeme dlaní a opečeme je na rozpáleném sádle z obou stran, maximálně deset minut. Dochutíme solí a pepřem až když je maso hotové.

Zdroj: Vepřová panenka s pečeným bramborem, špenátem a sýrovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-pecenym-bramborem-spenatem-syrovou-omackou  [On-line 28.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.