Suroviny
- maso z kapra
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- bílé pečivo na krutony
- kus celeru
- celý pepř 3 kuličky
- nové koření 2-3 kuličky
- bobkový list 1 ks
- kus másla
- sůl
- smetana ke šlehání
- ocet
- haldká mouka 1-2 lžíce
Nakrájenou zeleninu orestujeme s máslem a kořením. Z ryby uvaříme vývar, který dobře procedíme a tím zalijeme zeleninu a vaříme. Šlehačku dobře rozkvedláme s hladkou moukou a vlejeme do polévky. Dobře provaříme s mouku a dochutíme, do polévky vrátíme část obraného kapřího masa. Podáváme s krutony opečenými v troubě.
Zdroj: Rybí polévka s krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rybi-polevka-s-krutony [On-line 19.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář