reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vařené maso z hovězí oháňky v silném masovo-zeleninovém krému s pečenou zeleninou

8 − 10 porcí

oháňka

  • 1 hovězí oháňka
  • 4 mrkve
  • ½ celeru
  • 3 petržele
  • 2 cibule
  • 1 větší brambor
  • petrželová nať
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • olej
  • voda

Oháňku nasekáme a spolu s nahrubo nakrájenou zeleninou ji opečeme ve velkém hrnci na oleji. Do základu přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu. Zmírníme a pozvolna vaříme doměkka.
Když je maso měkké, vývar scedíme a zredukujeme, abychom získali ještě silnější vývar.
Z oháňky obereme maso, zeleninu vyjmeme, očistíme od koření a vložíme ji do zredukovaného vývaru a rozmixujeme na hladkou šťávu. Do hotové polévky vkládáme pečenou zeleninu.

pečená zelenina

  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 vařené červené řepy
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • sůl
  • slunečnicový olej

Zeleninu nakrájíme na proužky a klínky, zasypeme cukrem, osolíme, zakápneme olejem. Nemícháme mrkev a petržel s červenou řepou, aby je neobarvila.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.

Zdroj: Vařené maso z hovězí oháňky v silném masovo-zeleninovém krému s pečenou zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1661-varene-maso-z-hovezi-ohanky-v-silnem-masovo-zeleninovem-kremu-s-pecenou-zeleninou/  [On-line 29.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.