reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ZAPEČENÉ POMERANČE

Suroviny:

  • 2 pomeranče
  • pomerančový likér
  • moučkový cukr
  • pomerančová kůra naložená v cukrovém sirupu

na tvarohový krém:

  • tvaroh
  • smetana
  • 1 vejce
  • hnědý cukr
  • 1/2 vanilkovového lusku
  • sůl

Pomeranče vyfiletujte a ze zbytku vymačkejte šťávu. Do misky nasypte moučkový cukr, přidejte nakrájené pomeranče, zakápněte pomerančovým likérem a pomalu promíchejte.

V další misce si připravte tvarohový krém: z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Žloutek smíchejte s hnědým cukrem a zrníčky z poloviny vanilkového lusku. Přidejte lžičku z pomerančové marinády. Vmíchejte tvaroh a spojte spolu s kapkou smetany. Na závěr pomalu zapracujte vyšlehaný sníh.

Na talíř nandejte marinované pomeranče, přidejte tvarohový krém a shora zapečte pomocí flambovací pistole. Ozdobte pomerančovou kůrou naloženou v cukrovém sirupu a podávejte.

Zdroj: ZAPEČENÉ POMERANČE; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-zeny [On-line 07.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.