Suroviny:
- 2 pomeranče
- pomerančový likér
- moučkový cukr
- pomerančová kůra naložená v cukrovém sirupu
na tvarohový krém:
- tvaroh
- smetana
- 1 vejce
- hnědý cukr
- 1/2 vanilkovového lusku
- sůl
Pomeranče vyfiletujte a ze zbytku vymačkejte šťávu. Do misky nasypte moučkový cukr, přidejte nakrájené pomeranče, zakápněte pomerančovým likérem a pomalu promíchejte.
V další misce si připravte tvarohový krém: z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Žloutek smíchejte s hnědým cukrem a zrníčky z poloviny vanilkového lusku. Přidejte lžičku z pomerančové marinády. Vmíchejte tvaroh a spojte spolu s kapkou smetany. Na závěr pomalu zapracujte vyšlehaný sníh.
Na talíř nandejte marinované pomeranče, přidejte tvarohový krém a shora zapečte pomocí flambovací pistole. Ozdobte pomerančovou kůrou naloženou v cukrovém sirupu a podávejte.
Zdroj: ZAPEČENÉ POMERANČE; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-zeny [On-line 07.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář