reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

POMALU PEČENÉ HOVĚZÍ HRUDÍ S JAVOROVÝM SIRUPEM

Suroviny:

  • hovězí hrudí
  • mrkev
  • petržel
  • řapíkatý celer
  • cibule
  • javorový sirup
  • bourbon
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • vývar
  • tymián
  • 2 kuličky nového koření
  • barevný pepř
  • římský kmín
  • bobkový list
  • olivový
  • olej
  • sůl

Vrstvu tuku nařízněte a maso pořádně osolte z obou stran. Do hmoždíře nasypte koření: barevný pepř, nové koření, římský kmín a bobkový list a rozmělněte.

Rozdrcené koření vmasírujte do masa. Na pánvi rozehřejte olivový olej a vložte maso.

Opečte z obou stran, potom vyndejte stranou a na pánev nasypte nakrájenou zeleninu, kterou podlijte vývarem a zakápněte javorovým sirupem, bourbonem a rajčatovým protlakem. Přidejte tymián a osolte.

Část zeleniny dejte na dno pekáče, pak vložte maso a navrch posypte zbytkem zeleniny. Přiklopte pokličkou a pečte při 140 stupních zhruba 2,5 hodiny. V průběhu polévejte vypečenou šťávou.

Upečené maso vyndejte stranou a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu přelijte do hrnce, naběračkou seberte přebytečný tuk a šťávu nechte svařit.

Nakrájené maso nandejte na talíř, přidejte trochu upečené zeleniny, ozdobte nakrájenou petrželkou a polijte vypečenou šťávou.

Zdroj: POMALU PEČENÉ HOVĚZÍ HRUDÍ S JAVOROVÝM SIRUPEM; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-muze [On-line 14.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.