Suroviny:
- svatojakubské mušle
- pařížské žampiony
- rukola
- 1/2 šalotky
- 1/2 stroužku česneku
- telecí šťáva
- balzamikový ocet
- máslo
- ořechový olej
- olivový olej
- petrželka
- sůl
- pepř
Mušle vyloupejte a očistěte. V kastrůlku rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek.
Přidejte pokrájené žampiony, osolte a opepřete a nechte restovat. Přidejte petrželku, promíchejte a kastrůlek dejte stranou.
Na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte na něm mušle s trochou másla. Orestované mušle vyndejte stranou a do pánve přidejte telecí šťávu, ořechový olej a kapku balzamikového octa. Nechte spojit.
Na talíř nandejte houby, na ně položte orestované mušle, ozdobte čerstvou rukolou a zalijte šťávou s ořechovým olejem.
Zdroj: SVATOJAKUBSKÉ MUŠLE; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-podle-chuti-zdenka-pohlreicha [On-line 30.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář