Suroviny:
- 50 g hladké mouky
- 180 g hořké čokolády
- 65 g moučkového cukru
- 50 g mandlové moučky
- 125 g bílků
- 75 g másla
- kypřící prášek
- vanilkový lusk
- čokoládové kuličky
- lesní ovoce na ozdobu
na omáčku:
- smetana
- moučkový cukr
- whisky
V kastrůlku nechte rozehřát máslo a přeceďte ho. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. V dalším kastrůlku ohřejte smetanu, do které přidejte zrníčka z vanilkového lusku. Pak všechny ingredience pomalu smíchejte dohromady. Do mísy nasypte mandlovou moučku, moučkový cukr, kypřící prášek, hladkou mouku a bílky. Pak vmíchejte čokoládovou směs a vytvořte těsto. Formičky vyložte pečícím papírem, vlijte těsto a navrch ozdobte čokoládovými kuličkami.
Troubu rozehřejte na 170 stupňů a pečte 15 minut. Mezitím si připravte omáčku: v míse smíchejte smetanu, moučkový cukr a kapku whisky. Omáčku nandejte na talíř, položte na ni dortík, ozdobte ovocem a na závěr ještě posypte moučkovým cukrem.
Zdroj: ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-podle-chuti-zdenka-pohlreicha [On-line 30.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář