Suroviny
- krkovice 1,5 kg
- cibule 2 ks
- brambory 7 ks
- papriky (žlutá, zelená, červená) 3 ks
- bílá paprika 1 ks
- rajčata 4 ks
- smetana na vaření 1 balení
- sterilované žampiony 1 plechovka
- ředkvičky
- ocet
- olej
- kopr
- sůl
- pepř
Krkovici nakrájíme na kostky a osmažíme na cibulce do poloměkka, pak nakrájíme brambory na kostky, bílou papriku, rajče a žampiony, vše smícháme s masem a zalejeme smetanou. Promícháme a rozdělíme na porce do alobalu a „balíčky“ dáme zapéct do trouby.
Pak si připravíme řecký salát: Nakrájíme a smícháme všechny tři barevné papriky, rajčata, ředkvičky, sůl, pepř, ocet a kopr. Zakapeme olivovým olejem a octem.
Zdroj: Krkovice v alobalu zapečená se žampiony, sýrem a smetanou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovice-v-alobalu-zapecena-se-zampiony-syrem-smetanou [On-line 06.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář