reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salátové variace, opečené prosciutto, různé druhy sýrů, Tarteflambée

Suroviny
Salát:

  • lehká variace trhaných salátů
  • cherry rajčátka
  • bylinkovo-česnekový dresink

Celerový salát:

  • naložený celer 1 sklenice
  • kukuřice 1/2 plechovky
  • ananas 1/2 plechovky
  • pórek 1/2 ks
  • strouhaný čedar nebo gouda 150 g
  • zauzená šunka 150 g
  • majonéza 2-3 lžíce
  • sůl
  • pepř

Těsto na koláč:

  • hladká mouka 300 g
  • vlažná voda 150 ml
  • olej 30 ml
  • droždí 1/4 kostky
  • cukr
  • sůl
  • slanina 250 g
  • červená cibule 2 ks
  • šalotky 4-5 ks

Řídká směs na těsto:

  • zakysaná tučná smetana 1/2 balení
  • ricotta 1/2 balení
  • česnek 2 stroužky
  • sůl
  • tymián
  • pepř

Z uvedených surovin si vyrobíme saláty.

Na pánvi se nejprve orestujeme slaninu, kolečka červené cibule i šalotky.

Z uvedených surovin si vyrobíme těsto, které necháme vykynout a na pomoučeném vále ho vyválíme do tenka. Na odpočinuté vykynuté těsto natřeme smetanovou směs, navrch stejnoměrně rozprostřeme obsah pánve a dáme péct do dobře vyhřáté trouby na deset minut.

Zdroj: Salátové variace, opečené prosciutto, různé druhy sýrů, Tarteflambée; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salatove-variace-opecene-prosciutto-ruzne-druhy-syru-tarteflambee  [On-line 09.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.