Suroviny
Salát:
- lehká variace trhaných salátů
- cherry rajčátka
- bylinkovo-česnekový dresink
Celerový salát:
- naložený celer 1 sklenice
- kukuřice 1/2 plechovky
- ananas 1/2 plechovky
- pórek 1/2 ks
- strouhaný čedar nebo gouda 150 g
- zauzená šunka 150 g
- majonéza 2-3 lžíce
- sůl
- pepř
Těsto na koláč:
- hladká mouka 300 g
- vlažná voda 150 ml
- olej 30 ml
- droždí 1/4 kostky
- cukr
- sůl
- slanina 250 g
- červená cibule 2 ks
- šalotky 4-5 ks
Řídká směs na těsto:
- zakysaná tučná smetana 1/2 balení
- ricotta 1/2 balení
- česnek 2 stroužky
- sůl
- tymián
- pepř
Z uvedených surovin si vyrobíme saláty.
Na pánvi se nejprve orestujeme slaninu, kolečka červené cibule i šalotky.
Z uvedených surovin si vyrobíme těsto, které necháme vykynout a na pomoučeném vále ho vyválíme do tenka. Na odpočinuté vykynuté těsto natřeme smetanovou směs, navrch stejnoměrně rozprostřeme obsah pánve a dáme péct do dobře vyhřáté trouby na deset minut.
Zdroj: Salátové variace, opečené prosciutto, různé druhy sýrů, Tarteflambée; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salatove-variace-opecene-prosciutto-ruzne-druhy-syru-tarteflambee [On-line 09.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář