reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SVÍČKOVÁ Z ČESKÉ U BRNA

Suroviny:

  • 600 g falešné svíčkové
  • špek
  • kořenová zelenina
  • tymián
  • rozmarýn
  • cibule
  • divoké koření – pepř celý, nové koření, bobkový list
  • pepř, sůl
  • cukr
  • máslo
  • citrón
  • nakládané jeřabiny
  • ocet
  • worchester
  • olej
  • smetana 33%
  • šlehačka
  • máslová jíška
  • vývar
  • bílé víno
  • olej houskový knedlík
  • máslo
  • strouhanka

Do hrnce dáme olej, máslo, divoké koření a špek, orestujeme.
Maso prošpikujeme, prosolíme, opepříme a orestujeme na oleji a špeku ze všech stran.
Do základu přidáme cibuli, cukr, hořčici, čerstvé bylinky, citrón, přisolíme, opepříme, přidáme worchester. Maso vložíme do základu, podlijeme vínem a vaříme pozvolna cca 2 hodiny.
Do omáčky přidáme máslovou jíšku, smetanu a šlehačku. Dochutíme octem, cukrem, solí, pepřem, worcesterem,propasírujeme.
Na pánvi orestujeme kostky špeku a pokrájený citrón. Nastrouháme citrónovou kůru a vše přidáme do omáčky. Maso nakrájíme na plátky.
Podáváme s knedlíkem pokapaným máslem a sypaným strouhankou a nakládanými jeřabinami.

Zdroj: SVÍČKOVÁ Z ČESKÉ U BRNA; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 11.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.