reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

FLAT BREAD

na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 20 ml mléka
  • 85 ml teplé vody
  • 4 g sušeného droždí
  • telecí žebra
  • mrkev
  • řepa
  • rukola
  • 1/2 cibule
  • chilli paprička
  • tymián
  • rozmarýn
  • petrželka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

na omáčku:

  • smetana
  • křen
  • sůl
  • pepř

Telecí žebra osolte a opepřete z obou stran. Vložte do pekáčku a přidejte nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kousky chilli papričky a mrkev. Přikryjte alobalem, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte doměkka.

Celou řepu osolte, opepřete, zakápněte olejem, přidejte tymián a rozmarýn, zabalte do alobalu a vložte do trouby.

Mezitím si připravte těsto: v míse smíchejte mouku, mléko, vodu a droždí, vytvořte těsto, misku zabalte do fólie a nechte vykynout na teplém místě.

Vykynuté těsto vyválejte, přendejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Teď si připravte křenovou omáčku: smetanu lehce vyšlehejte, nastrouhejte do ní křen, osolte, opepřete a promíchejte.

Upečené maso oberte, nakrájejte nadrobno, dosolte a opepřete a přidejte petrželku.

Chleba vyndejte z trouby, potřete omáčkou, nandejte nakrájenou řepu, maso, navrch znovu přidejte trochu omáčky a posypte rukolou pokapanou olivovým olejem.

Zdroj: FLAT BREAD; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-s-neobvyklymi-pokrmy [On-line 11.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.