Suroviny:
- 125 g červené čočky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml mléka
- 2 rajčata
- 1 ředkvička
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sušená chilli paprička
- petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na olivovém oleji. Přidejte pokrájené stroužky česneku, chilli papričku a pak zaprašte trochou mouky. Vmíchejte rajský protlak, červenou čočku a dužinu z rajčat. Promíchejte, zalijte vodou, osolte a opepřete. Nechte povařit asi 15 minut, dokud čočka nebude měkká. Potom mírně promixujte, vlijte trochu mléka a nechte ještě chvíli povařit.
Do misky nasypte kousek nakrájeného rajčete, pokapejte olivovým olejem a osolte. Zalijte polévkou, vložte zbytek rajčat, nakrájenou ředkvičku, petrželku, zakápněte olejem a podávejte.
Zdroj: TURECKÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-s-neobvyklymi-pokrmy [On-line 11.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář