reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí pupek marinovaný v mořské soli a citronech, zapečené s muškátovou bramborovou kaší a máslová omáčka se zeleným koňakem a pepřem

6 porcí

  • 800 g hovězího pupku
  • 200 g hrubozrnné mořské soli
  • 2 citrony
  • olivový olej

Maso vcelku naložíme do směsi hrubozrnné soli, citronové kůry a šťávy na 90 minut. Poté sůl otřeme a maso opečeme na grilovací pánvi potřené olejem, pečeme zprudka z obou stran, propékáme na medium (střední stupeň propečení, nevysušujeme). Maso krájíme na tenké plátky a podáváme např. s plněným portobellem a pepřovou smetanovou omáčkou (viz níže).

Plněná portobella

  • 240 g bramborové máslové kaše
  • muškátový oříšek
  • 20 g parmezánu
  • 1 žloutek
  • 6 ks portobell

Bramborovou kaši ochutíme muškátovým oříškem a strouhaným parmezánem, zpevníme žloutkem. Kaší naplníme hlavičky velkých žampionů – portobell. Ve vyhřáté troubě na 210−220 °C svrchu gratinujeme, až se kaše zapeče dozlatova.

Omáčka

  • 50 g másla
  • 1 lžička zeleného nakládaného pepře
  • střik koňaku
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíce omáčky demi-glace

Na másle osmahneme scezený pepř, zastříkneme koňakem, odvaříme, vlijeme smetanu a demi-glace či silnou masovou šťávou a svaříme na konzistenci omáčky.

Zdroj: Hovězí pupek marinovaný v mořské soli a citronech, zapečené s muškátovou bramborovou kaší a máslová omáčka se zeleným koňakem a pepřem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1701-hovezi-pupek-marinovany-v-morske-soli-a-citronech-zapecene-s-muskatovou-bramborovou-kasi-a-maslova-omacka-se-zelenym-konakem-a-peprem/  [On-line 23.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.