Suroviny
- krupicový cukr 100-150 g
- mleté mandel 200 g
- bílek 5 ks
- mascarpone 1 ks
- zakysaná smtana 1 ks
- mandlové aroma nebo likér pár kapek
- vanilkový cukr
- čerstvé jahody 250 g
- máslo a kokos na vymazání formy
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme najemno nastrouhané mandle a jemně vmícháme. Mezitím si předehřejeme troubu na 140 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na formu naklademe těsto, které dáme na asi 30 minut do předehřáté trouby. Poté troubu vypneme, otevřeme a koláč necháme pozvolna dojít. Vychladlý korpus potřeme směsí z mascarpone, zakysané smetany, vanilkového cukru a aroma. Poklademe jahodami či jiným ovocem a dáme ztuhnout do lednice.
Zdroj: Sladké dekorum; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/keslad-rumkode-sladke-dekorum [On-line 06.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář