4 porce
- 4 kuřecí prsa „supreme“
- 1 nakládaný lanýž
- lanýžový olej
- 200 g hnědých žampionů
- sůl
- bílý pepř
- 400 ml silného kuřecího vývaru
Do každé kuřecí porce prořízneme kapsu. Kuře osolíme a opepříme.
Žampiony nahrubo nastrouháme, osmahneme je na lanýžovém oleji, lehce strouhneme nakládaný lanýž, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme a směsí plníme kuřecí kapsy.
Každou porci zabalíme do folie, dost pevně, folii propícháme vidličkou a dáme vařit do silného kuřecího vývaru. Vaříme pozvolna 20 − 25 minut.
ragú z chřestu
- 400 g bílého chřestu
- 1 šalotka
- 70 g másla
- 50 g rozinek
- muškátový oříšek
- sůl
- bílé víno
Chřest oškrábeme a dřevnaté konce odkrojíme. Nakrájíme jej na hranolky, hlavičky ponecháme vcelku.
Šalotku nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme ji na másle dosklovata, přidáme chřest, rozinky, muškátový oříšek, zastříkneme vínem a krátce povaříme.
bramborová omáčka
- 150 g brambor
- 200 ml kuřecího vývaru
- 50 g másla
- špetka šafránu
Brambory uvaříme v kuřecím vývaru a spolu s máslem a špetkou šafránu rozmixujeme v hustou omáčku.
Můžeme dozdobit plocholistou petrželkou.
Zdroj: Pošírované kuře plněné nakládaným lanýžem, bílý chřest se šalotkovým máslem, rozinkami a oříškem, bramborová omáčka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1708-posirovane-kure-plnene-nakladanym-lanyzem-bily-chrest-se-salotkovym-maslem-rozinkami-a-oriskem-bramborova-omacka/ [On-line 07.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář