Suroviny
- kotlety bez kosti (vepřová pečeně) 0,5 kg
- žampióny 10 ks
- česnek 15 stroužků
- cibule 3 ks
- paprika (červená, zelená, žlutá) 3 ks
- brambory 10 ks
- smetana ke šlehání 0,5 l
- sůl
- pepř
Vepřové karé nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Všechny papriky očistíme od stonku a semínek, omyjeme a nakrájíme na kostky. Stejně tak očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a necháme vcelku
Pěkné brambory omyjeme kartáčkem a i se slupkou je nakrájíme na plátky, osolíme.
Do pytlíčků z alobalu kápneme olej a dovnitř naskládáme všechny ingredience v pořadí brambory, maso, zelenina – zalijeme smetanou. Pečeme asi dvě hodiny v troubě při 180 – 200°C.
Zdroj: Pečená kotleta s bramborem a zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kotleta-s-bramborem-zeleninou [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář