Suroviny
- vejce 3 ks
- hladká mouka 300 g
- mleté maso 250 g
- chorizo 50 g
- olej
- cibule 1 ks
- bazalka
- sůl
- pepř
- ricotta 1 balení
- houby sušené nebo čerstvé
- kus másla
- smetana 250 ml
- kmín
V mouce uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčka. Postupně je rozmícháme v mouce, až vznikne vláčné tužší nudlové těsto (podle potřeby můžeme přidat trošku vody), které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice odpočinout. Poté těsto rozválíme a rozřežeme na čtverečky 4 x 4cm, z nichž jdou vytvořit všechny základní druhy plněných těstovin.
Náplň: Mleté maso, kde je i pikantní chorizo, osmahneme na pánvi s pokrájenou cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a po vychladnutí zapracujeme ricottu. Naplníme těstoviny, dobře utěsníme a uvaříme je v osolené vodě.
Houby osolíme a okmínujeme a na cibulce podusíme doměkka. Nakonec je podlijeme smetanou a ještě chvíli dusíme či vaříme. Houbovou směs poté rozmixujeme a vzniklou omáčkou přelijeme plněné těstoviny.
Zdroj: Plněné těstoviny s hříbkovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-testoviny-s-hribkovou-omackou [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář