Suroviny:
- kachní prsa
- zázvor
- cibule
- med
- čerstvé bylinky
- mrkev, hráškové lusky
- máslo
- cukr, sůl
- česnek
- pálivá paprika
- rozmarýn
- nudle
Kachní prsa nařízneme na kůži, vetřeme sůl a trochu cukru. Zprudka opečeme na oleji, přidáme rozmarýn a po 5 minutách dáme udit (do bukového kouře na 4 hodiny).
Nudle uvaříme a scedíme a dáme do pánve s máslem a petrželkou.
Na oleji restujeme pokrájený zázvor, česnek, cibuli, přidáme máslo, pálivou papriku a med, vznikne omáčka.
V další pánvi na másle prohřejeme blanšírovanou jarní mrkev a hráškové lusky, osolíme, ocukrujeme.
Pokrájená prsa podáváme s nudlemi, hráškem, mrkví a přelijeme medovou omáčkou.
Zdroj: KACHNÍ UZENÁ PRSÍČKA S MEDOVOU OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář