Suroviny
- pepř
- zadní hovězí maso 1 kg
- vývar
- olej
- velká cibule 1 ks
- sůl
- pepř
- kmín
- nové koření mleté
- hladká mouka na zahuštění
Na noky:
- brambory 1 kg
- hladká mouka dle potřeby
- čedar 50 g
- eidam 50 g
- slanina 50 g
- vejce 1 ks
- sůl
Zadní hovězí maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji s cibulí nakrájenou na kostičky. Přidáme sůl, pepř, kmín, nové koření a zalejeme vývarem. Vaříme (dusíme) aspoň dvě hodiny. Dle potřeby doléváme vývarem a nakonec omáčku zahustíme jíškou a dochutíme.
Na noky si oloupeme den předem uvařené brambory, které si nastrouháme na hrubém struhadle. Slaninu nakrájíme na kostky, sýry nastrouháme, vše smícháme v míse a uděláme si těsto. Na plech dáme pečicí papír a tvoříme stejně veliké střední noky, které pečeme v troubě na 200 C asi 25 minut.
Zdroj: Hovězí na kmíně a pečené bramborové noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-kmine-pecene-bramborove-noky [On-line 14.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář