reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lívance s borůvkovým přelivem

Suroviny

  • vejce 2 ks
  • bramborový škrob na zahuštění
  • máslo 60 g
  • vanilkový cukr 50 g
  • citronová kůra
  • mléko 0,5 l
  • hladká mouka 200 g
  • prášek do pečiva 1/2 balení
  • skořice
  • olej

Na přeliv:

  • borůvky
  • cukr dle libosti

Suroviny na lívance si uhněteme v misce hnětačem nebo šlehačem. Na pánvičce nebo lívanečníku pak na horkém oleji usmažíme lívance po obou stranách. Podáváme je s borůvkovým přelivem.

Přeliv: Borůvky dáme do kastrolu s trochou vody, povaříme, dokud borůvky nezměknou, přidáme cukr dle chuti a v případě potřeby přeliv zahustíme bramborovým škrobem.

Zdroj: Lívance s borůvkovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/livance-s-boruvkovym-prelivem  [On-line 14.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.